Фестиваль екотворчості у географічному центрі Європи

27 червня у географічному центрі Європи (на території с. Ділове Рахівського району Закарпатської області, біля пам’ятного знаку "Центр Європи") пройшов фестиваль «Тиса – молодша сестра Дунаю», що проходить 4-й рік поспіль в рамках святкування Дня Дунаю і є спільним пан'європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян. Захід організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай. Співорганізаторами фестивалю «Тиса – молодша сестра Дунаю» виступають Карпатський біосферний заповідник, Обласне управління освіти та науки в Закарпатській області, Обласне управління культури та туризму, Закарпатське обласне виробниче управління по меліорації та водному господарству.

Учнівські екологічні команди з Рахівського, Тячівського, Берегівського, Хустського та Ужгородського районів Закарпатської області, Яремче та Косова з Іваноранківщини змагалися у наступних конкурсах:

Всі конкурси були оцінені незалежним журі і переможців нагороджено цінним призами. Співорганізатори фестивалю вручили юним талантам заохочувальні призи. Карпатський біосферний заповідник також провів нагородження юних екологів.