Понад 700 відвідувачів в Дні Європейської спадщини!

Еколого-освітні центри Карпатського біосферного заповідника в рамках панєвропейської акції «Дні Європейської спадщини», що традиційно проводяться в останні вихідні вересня (24-25 вересня), гостинно відкрили свої двері і прийняли 637 відвідувачів. Основні заходи  було проведено на базі еколого-освітнього центру «Центр Європи», що знаходиться у знаковому для всіх українців місці – географічному центрі Європи (с. Ділове Рахівського району). Місцеві школярі продемонстрували свої творчі таланти. Тут лунали гуцульські співанки і коломийки, демонструвалися тематичні сценки, малюнки та інші творчі роботи. Під час акції центр відвідало 407 осіб, з яких 295 – місцеві школярі.

Всі відвідувачі центру могли долучитися до акції та визначити переможців дитячого конкурсу малюнків «Лісовий край у Центрі Європи». 2011 рік проголошений ЮНЕСКО Міжнародним роком лісів, що й визначило тематику конкурсу і виставки учнівських робіт в еколого-освітньому центрі. За призові місця змагалися 280 малюнків і екоплакатів. Переможці будуть відзначені.

Такі заходи дозволили привернути увагу до проблематики збереження унікальної заповідної природи Карпат, а також залучити до еколого-освітніх та інформаційно-туристичних центрів Карпатського біосферного заповідника додаткових відвідувачів. У Музеї екології гір (м. Рахів), «Музеї нарцису» (м. Хуст), інформаційно-туристичних центрах «Кевелів» (с. Кваси) та «Високогір’я Карпат» (у підніжжі г. Говерли) також було проведено Дні відкритих дверей. Найбільший осередок букових пралісів у Європі – Угольсько-Широколужанський масив заповідника – відкривав свої таємниці учням місцевих шкіл. Працівниками природоохоронних науково-дослідних відділень було проведено тематичні екскурсії для 98 школяриків. Всі відвідування відбувалися на безоплатній основі.