Укладено Угоду про співпрацю між Карпатським біосферним заповідником
та Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН)

13 серпня 2021 р., в урочистій обстановці, підписано Угоду про співпрацю між Карпатським біосферним заповідником та Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН). Місцем підписання обрано територію Угольського природоохоронного науково-дослідного відділення, де саме в цей час проходила навчальна практика студентів зазначеного вище вишу. Німецьку сторону на заході представляв керівник студентської практики, професор-доктор Університету сталого розвитку м. Еберсвальде П’єр Ібіш, який і анонсував попередньо підписаний у Німеччині ректором Університету, професор-доктором Гайке Валком (Heike Walk) документ. Від нашої установи Угоду підписав директор біосферного заповідника Микола Тарасюк.

Угода, в першу чергу, спрямована на підтримку студентської молоді та молодих учених, і охоплює широкий спектр питань, пов’язаних із викладацькою діяльністю, науковими дослідження та освітніми заходами. Вона визначає як найбільш перспективні й пріоритетні наступні напрямки співпраці:

  • Управління об’єктом всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи».

  • Дослідження впливу кліматичних змін, особливо на букові праліси і старовікові ліси.

  • Вивчення екосистемних адаптацій до зміни клімату.

  • Посилення співпраці з громадянським суспільством та залучення громадян до управління біосферним заповідником.

  • Розширення території Карпатського біосферного заповідника.

  • Поглиблення транскордонного / транснаціонального співробітництва з партнерами із природоохоронних територій Румунії та Молдови.

Угода про співпрацю набрала чинності з моменту підписання і діятиме необмежений термін. Її укладання не тільки започатковує нову еру в співробітництві між нашими партнерськими інституціями, але й створює чудові передумови, передусім українській молоді, для здобуття якісної освіти європейського рівня, а також для участі у міжнародних наукових та освітніх проєктах.

На фото: професори й студенти Університету сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН) разом із працівниками Карпатського біосферного заповідника та іншими учасниками заходу.
 

На фото: представлення змісту Угоди про співпрацю між Карпатським біосферним заповідником та Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН) професором-доктором Університету Пєром Ібішем (зліва). Справа – директор біосферного заповідника Микола Тарасюк, по центру – заст. начальника відділу рекреації та сталого розвитку Ірина Йонаш.

На фото: під час підписання Угоди про співпрацю між Карпатським біосферним заповідником та Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН). Зліва – професор-доктор Пєр Ібіш, справа – директор біосферного заповідника Микола Тарасюк.

На фото: вручення директором Миколою Тарасюком булави, як символу партнерства, професору-доктору Університету сталого розвитку м. Еберсвальде П’єру Ібішу.
 

На фото: студенти Університету сталого розвитку м. Еберсвальде є важливими учасниками урочистого заходу.