ПРОВЕДЕНО ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ КАРПАТСЬКОГО БІОСФЕРНОГО ЗАПОВІДНИКА

23 січня 2020 р. у актовому залі на центральній садибі Карпатського біосферного заповідника зібралися понад 150 працівників із усіх структурних підрозділів та природоохоронних науково-дослідних відділень на загальні збори трудового колективу. Також були присутності очільники Рахівської РДА Віктор Медвідь та Рахівської районної ради Василь Дан і голови населених пунктів Степан Мільчевич, Микола Шемота та Марина Шемота.

Загалом розглянуто та обговорено два питання: щодо клопотання трудового колективу до Рахівської РДА про підтримку та погодження призначення М.П. Рибака на посаду директора КБЗ, як переможця конкурсу і направлення відповідного листа-повідомлення Міністру енергетики та захисту довкілля України О.А. Оржелю про вирішення питання щодо призначення М.П. Рибака на посаду директора КБЗ, як переможця конкурсу.

Насамперед відкритим голосуванням було обрано керівні органи загальних зборів: голову – Василя Покиньчереду та секретаря – Ірину Йонаш, а також лічильну комісію у складі трьох осіб.

Після ознайомлення присутніх із текстом клопотання, слово для інформації було надано в.о. директора заповідника Миколі Рибаку. Він коротко розповів про основні природоохоронні, екоосвітні, міжнародні та фінансові досягнення за чотири роки його керівництва установою та поділився планами на майбутнє. Також Микола Петрович зауважив, що відсутність призначення директора КБЗ шкодить належній роботі колективу. Звернув він увагу присутніх на потужну роль заповідника, як бюджетоутворюючої установи для місцевих бюджетів. Лише податок за землю у 2019 році склав понад 29 млн. грн. і на 2020 рік заплановано майже 40 млн грн. «Разом із фахівцями ми зможемо зробити багато для стабільної роботи заповідника, щодо збереження природних екосистем, раціонального використання природних ресурсів, сталого розвитку прилеглих територій та підвищення рівня добробуту населення, що проживає у зоні діяльності заповідника», – зазначив він наприкінці.

Зі словами підтримки виступили Іван Беркела, провідний фахівець відділу рекреації та сталого розвитку, Василь Регуш, провідний інженер відділу НДР та МС, Дмитро Сухарюк, старший науковий співробітник лісознавчої лабораторії, Василь Вербіцький, начальник Кевелівського ПНДВ, Ігор Кальба, завідувач Музею екології гір, Вікторія Бундзяк, начальник відділу екоосвіти, Степан Мільчевич, голова Богданської сільської ради, Алла Козурак, голова профкому, Василь Шемота, начальник Трибушанського ПНДВ та Василь Покиньчереда, заступник начальника відділу НДР та МС.

Також до слова запросили Віктора Медвідя та Василя Дана.

Після обговорення по кожному з питань шляхом відкритого голосування було ухвалено одностайне рішення щодо підтримки клопотань та направлення їх до Рахівської РДА та Мінекоенерго України.

Пресслужба КБЗ