У німецькому видавництві «LAP LAMBERT Academic Publishing» англійською мовою
випущена книга Федора Гамора про букові праліси

Видавництво «LAP LAMBERT Academic Publishing» спеціалізується на публікації наукових праць й використовує для цього новітні технології та робить їх доступними по всьому світу, швидко й ефективно.

LAP є асоційованим членом Американської асоціації книгорозповсюджувачів, Асоціації книгорозповсюджувачів у Великобританії та членом Німецької асоціації книгорозповсюджувачів (Börsenverein des Deutschen Buchhandels).

Книги цього видавництва мають номер ISBN. Їх можна замовити в усьому світі, у найвідоміших міжнародних дистриб'юторів та книжкових магазинах, зокрема в таких як: «Amazon», «Hachette», «Ozon», «Ebay», «AbeBooks» та інших. Вони також каталогізовані в електронному вигляді у Німецькій національній бібліотеці.

В той же час, в деяких публікаціях, зокрема в російській Вікіпедії, на його адресу висловлюються критичні зауваження щодо методів їхньої роботи з авторами.

Але, не зважаючи на це, скориставшись пропозицією його редакторів, для реалізації вимог статей 5, 27 та 28 Конвенції про охорону Всесвітньої культурної та природної спадщини спадщини та з метою популяризації букових пралісів у світі, ми з його допомогою опублікували, на англійській мові книгу (форматом А-4, обсягом 296 сторінок) "Ancient and Primeval Beech Forests of the Carpathians and Other Regions".

В книзі, зокрема, розглядаються актуальні питання з історії створення та менеджменту транснаціонального об'єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи". Поширюється десятирічний досвід європейської екологічної співпраці та погляди швейцарських, німецьких й українських експертів на проблеми збереження пралісів.

Привертається увага до міжнародних наукових форумів, які започаткували підготовку цієї номінації та розгортання європейського процесу збереження старовікових букових лісів.

Аналізується стан виконання актів Президента та Уряду України із питань збереження букових пралісів як об’єкта Спадщини та сталого розвитку й благоустрою гірських населених пунктів, що прилягають до них.

Подаються також основні міжнародні та українські нормативно-правові акти, які регламентують діяльність із збереження Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та деякі інші архівні матеріали.

Сподіваємось, що книга буде корисною для науковців, фахівців та активістів у сфері охорони природи й небайдужої громадськості, сприятиме зміцненню поваги та прихильності народів до збереження букових пралісів як унікальної Всесвітньої спадщини.

Федір Гамор, доктор біологічних наук, професор,
заступник директора Карпатського біосферного заповідника.