КОНФЕРЕНЦІЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ: ЗВІТИ, ВИБОРИ ТА НОВА РЕДАКЦІЯ КОЛЕКТИВНОГО ДОГОВОРУ

24 грудня в залі засідань адміністрації заповідника відбулися два заходи: звітно-виборна профспілкова конференція та конференція трудового колективу.

Для переобрання членів профспілкової організації Карпатського біосферного заповідника та затвердження нового колективного договору установи, зібралися на засідання 61 делегат – представники від усіх структурних підрозділів заповідника.

Розпочала захід Людмила Піпаш, голова профспілки, с.н.с. лабораторії екологічного моніторингу, яка запропонувала обрати голову й секретаря, що й будуть проводити засідання.

Одностайним голосуванням вибрано головою Василя Покиньчереду – заступника начальника відділу НДР та міжнародної співпраці та секретаря Олександру Сімочко – провідного редактора редакційно-видавничого відділу наукових та науково-популярних видань.

Першою доповіла Людмила Іванівна про роботу профкому. Вона привітала присутніх із прийдешніми святами та розповіла загалом про профспілкову організацію, і зокрема, про роботу чинного профкому. Також окреслила головні завдання згідно зі Статутом. Та наголосила, що профспілка не тільки для того, щоб отримувати матеріальні допомоги й організовувати культмасові заходи, а і для представництва інтересів кожного члена колективу. Нині профспілка налічує 245 людей. «Позитивним хочу відмітити те, що цього року ми разом з адміністрацією облаштували окреме приміщення для відпочинку та обідів, про яке давно мріяли», – сказала Людмила Іванівна.

Далі вона представила аналіз фінансово-господарської роботи профкому за 2019, попередні роки розглядалися на минулих конференціях. Наприкінці голова профкому підсумувала: «Профком працював дружно й досить ефективно. Звичайно, були й помилки, але кожен ще і виконував свою основну роботу. Дякую всім. А новообраному голові бажаю успішно працювати, не поступатися своїм принципам та завжди стояти на захисті інтересів працівників».

Микола Брана, майстер з охорони природи Рахів-Берлибаського ПНДВ, висловив думку, що робота профкому задовільна, навіть добра. «Ми постійно співпрацювали, неодноразово зверталися й нам відповідали, допомагали розв'язувати проблеми».

Далі з короткою доповіддю виступила Ганна Бєлова, головний бухгалтер КБЗ. Вона розповіла про роботу ревізійної комісії та прозвітувала за кошти.

Після цього приступили до виборів. Щодо кількісного складу нового профкому, то Микола Рибак, в.о. директора КБЗ, запропонував обрати 15 осіб. Людмила Піпаш наголосила, що згідно з новим Статутом немає обмежень щодо кількісного складу членів профкому. Але бажано, щоби 50% були з центральної садиби. Микола Брана запропонував по одній людині з ПНД відділень, щоби лобіювати інтереси.

Так, як було висунуто 16 осіб, голосування було проведено по кожному кандидату окремо. Найменше голосів отримав начальник Угольського ПНДВ Василь Угляй, який і не увійшов до нового складу профкому. Далі делегати обрали керівництво профспілки. Ними стали: Алла Козурак – голова, Мирослав Кабаль Мирослав – заступник голови та Антоніна Козурак – скарбник.

Наступними обрали членів ревізійної комісії в складі трьох осіб.

Потім співробітники заповідника розглянули звернення конференції профспілкової організації КБЗ до Закарпатської ОДА щодо направлення листа на підтримки чинного в.о. директора заповідника Миколи Рибака до Міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля щодо призначення його на посаду директора, як переможця конкурсу.

Без перерви делегати приступили до проведення конференції трудового колективу. На порядку денному було одне питання щодо уточнення й ухвалення нового колективного договору на 2019-2021 рр. Доповідав Роман Кузмінський, заступник директора-головний природознавець КБЗ. Він зупинився конкретно на змінах. У процесі виникали пропозиції та обговорення. Зокрема, Роман Антонович розповів про дві пропозиції щодо колдоговору. Перша – Вікторія Бундзяк, начальник відділу еколого-освітньої роботи, запропонувала внести зміни до розділу «Оплата праці», пункт 5.2.2, щоби за кошти фонду економії заробітної плати виплачувати одноразову премію учасникам бойових дій до Дня захисника України. Хоча цей пункт внесений, але не прописано, що конкретно до Дня захисника України, а до державних свят. Та колектив вирішив записати це в колдоговорі окремим пунктом. Друга пропозиція – це забезпечити в установі встановлення оплати праці порядком виплати доплат, надбавок, нагород та інших заохочувальних чи компенсаційних доплат, положень про преміювання за погодженням профкому. Але це також вказано в документі.

Мирослав Кабаль, завідувач лісознавчої лабораторії, поставив питання щодо складності та напруженості в роботі. «Десь рік тому формували колдоговір, тоді була пропозиція, щоби серед критерій на складність, внести для науковців наявність фахових, ваківських публікацій. Їх небагато, але їх зробити складно, вони платні. Думаю, люди на це заслуговують. Чи це враховано?» – запитав він.

Однак, Роман Ковбаснюк, начальник відділу кадрового і юридичного забезпечення, наголосив, що ті, у кого буде ця публікація, отримають максимальну складність, але всі інші не дістануть. А Федір Гамор, д.б.н., професор, заступник директора КБЗ підсумував, що дійсно треба стимулювати написання таких публікацій, але прив’язувати це до колдоговору недоцільно, тому що виникає багато питань.

Геннадій Бочкор, провідний інженер відділу НДР і МС запропонував у розділі «Преміювання» залишити до 50% щомісячно, а на грудень обмеження зняти. Проте Микола Петрович, в.о. директора КБЗ, зауважив, що є помісячний фонд економії заробітної плати. «Уявіть ситуацію, ми маємо змогу платити премію понад 50%, але не можемо, адже мусимо чекати до кінця року, поки гроші знецінюються. А ми, адміністрація заповідника, хочемо виплачувати премії своєчасно. Такі обмеження є незаконними, тому прописувати обмеження до 50% у колективному договорі – це крок проти працівників», – сказав він.

По завершенню обговорення делегати конференції одноголосно підтримали новий колективний договір.

Загалом попри загальний доброзичливий тон, конференції проходили в атмосфері дискусій, сміливих висловлювань і відмінних поглядів, але у всіх питаннях делегати дійшли згоди й порозуміння.

Прес-служба КБЗ