Демонстраційне форелеве господарство заповідника – одне з кращих відпочинкових місць установи

У 1997 році Карпатському біосферному заповіднику були передані землі Костилівського лісництва Великобичківського держлісгоспу разом із непрацюючим на той час форелевим господарством. Незважаючи на майже повну нестачу коштів почалося його поступове відродження. Відсутність фахівців, необхідних засобів, непорядність відповідальних за господарство працівників у окремі роки – ось чинники, які довгий час не давали розкрутити дану місцину в рекреаційно-привабливому напрямку.

Сьогодні форелеве господарство – одне з найкращих відпочинкових місць у заповіднику. За минулий рік даний рекреаційний пункт відвідало понад 5 тисяч осіб. Тут відвідувачі знайомляться зі способами розведення форелі струмкової та райдужної, а також гольця; відвідують інформаційний центр "Карпатська форель", за бажанням мають можливість придбати рибу та приготувати її на місці. Також в рамках демонстраційного форелевого господарства діє додаткова послуга – спортивна риболовля, коли відвідувачі мають змогу самостійно упіймати собі рибу.

Крім того, за минулий рік тут проведено значний обсяг робіт по облаштуванню території, ремонту будівель та споруд, встановлено систему відеонагляду. Також було споруджено добротну альтанку, облаштовано місця для відпочинку. У цьому році в районі форелевого господарства завершиться облаштування туристичного маршруту протяжністю біля 3-х км до надзвичайно цікавого водоспаду «Лихий». Маршрут вже прознаковано і промарковано, тут додатково буде встановлено чотири місця відпочинку. У планах заповідника є ще багато цікавих ідей по даному рекреаційному пункту.

Запрошуємо всіх охочих до нас на відпочинок!

Відділ рекреації та сталого розвитку