Участь у І-му міжнародному фестивалі-ярмарку "Барви Карпатського ліжника"

12 серпня у с. Кваси відбувся І-й міжнародний фестиваль-ярмарок "Барви Карпатського ліжника", у проведенні якого взяв участь і колектив Карпатського біосферного заповідника.

Працівники Кевелівського природоохоронного науково-дослідного відділення на чолі з директором установи, заслуженим природоохоронцем М.П. Рибаком крокували у святковій фестивальній ході. Колектив цього відділення дуже активно надавав допомогу місцевій владі у виконанні підготовчих робіт до зустрічі гостей: цього року перед Квасами стояла важлива місія - приймати делегації з різних куточків Карпатського регіону України та з-за кордону (зокрема учасниками фесту стали представники "Союзу українців Румунії"). Працівники заповідника виготовляли лавки для глядачів святкового концерту, облагороджували фестивальну площу, надавали допомогу у встановленні виставкових наметів, облаштуванні фотозони.

Подбали кевелівці і про естетичний вигляд свого відділення, особливо вхідної арки, яка знаходиться прямо біля траси "Мукачево-Рогатин": відремонтували саму арку, оновили інформаційні стенди та їх конструкції, впорядкували туристичні маршрути і місця відпочинку, провели ремонтно-оздоблювальні роботи на контрольно-перепускному пункті "Васкул".

Така активна робота не лишилась непоміченою і на фестивальній сцені колективу ПНДВ в особі заступника начальника Ю. Зеленчука була вручена грамота.

Екопросвітники заповідника розгорнули на фестивальній площі виставковий намет і широко рекламували рекреаційно-туристичний потенціал своєї установи. Чимала кількість туристів, відпочиваючих санаторію "Гірська Тиса" дізналися про Музей екології гір, візит-центри і маршрути заповідника, демонстраційне форелеве господарство та географічний центр Європи.