У рахівській школі розквітнув нарцис

22 травня в усьому світі екологічна спільнота відзначає День біологічного різноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2000 році. Це ще одна добра нагода привернути увагу людства до актуальних проблем збереження біорізноманіття планети та визначення його важливої ролі у нашому повсякденному житті.

З нагоди даного свята працівники еколого-освітнього центру «Центр Європи» завітали до Рахівської ЗОШ №3 для проведення екологічних заходів, присвячених охороні видового різноманіття Карпат. Учні 5-7-х класів стали учасниками вікторини у вигляді медіа-презентації «Флора та фауна Карпатського біосферного заповідника». Спочатку діти коротко ознайомилися з діяльністю заповідника, а потім наввипередки відгадували загадки, відповідями на котрі були слайди з представниками рослинного і тваринного світу КБЗ.

Особливої уваги потребує один з найяскравіших представників флори заповідника – нарцис вузьколистий. Овіяна дивними народними легендами, ця тендітна квітка опинилася на межі зникнення і занесена до Червоної книги України. Саме тому, задля імпровізованого збільшення чисельності даного виду, учням було запропоновано створити аплікації, основною окрасою яких стали ніжні квіти нарцису. В основному для даної роботи були використані кольоровий та гофрований папір, клей та інші матеріали для творчості. У дитячих руках нарциси «розквітали» майже так само вражаюче, як в знаменитій Долині нарцисів.

Найактивніші знавці флори і фауни отримали в подарунок листівки й календарики КБЗ. А фінальне фото з готовими учнівськими роботами та їхніми щирими усмішками стануть найкращим ствердженням того, що усі вони завжди любитимуть природу рідного краю і будуть турбуватись про неї.