Щодо факту браконьєрства у Марамороському природоохоронному науково-дослідному відділенні
Карпатського біосферного заповідника

03 листопада 2017 року працівниками Національної поліції України, спільно з працівниками прикордонної служби України, виявлено факт браконьєрства на території Карпатського біосферного заповідника (КБЗ) у Марамороському ПНДВ, а саме - знайдено рештки оленя благородного та м'ясо, схоже на ведмежатину. Враховуючи вищенаведене та з метою повного, всебічного та об’єктивного з’ясування обставин скоєного правопорушення та перевірки можливої причетності до правопорушення працівників служби державної охорони Марамороського ПНДВ, директором КБЗ видано наказ № 253 від 04.11.2017 року «Про проведення службового розслідування».

Даним наказом створено комісію з працівників державної охорони ПЗФ заповідника та представників Рахівського відділення поліції Тячівського ВП ГУНП (за згодою).

Головою комісії призначено головного природознавця КБЗ Вербіцького В.В.

Комісії доручено невідкладно здійснити виїзд на місце скоєного правопорушення, провести детальний огляд території та відібрати пояснення по даному факту у начальника, заступника начальника та всіх працівників СДО Марамороського ПНДВ.

Керуючись ст. 46 Кодексу законів про працю України, на період проведення службового розслідування 5-х працівників служби державної охорони Марамороського ПНДВ у т.ч. начальника відділення і його заступника відсторонено від виконання службових обов’язків.

Напрацьовані матеріали комісії будуть передані слідчим органам Національної поліції України для включення їх до матеріалів кримінального провадження щодо скоєного браконьєрства та вжиття заходів до винних осіб згідно чинного законодавства.

Адміністрація КБЗ.