Карпатський біосферний заповідник долучився до проведення етнофестивалю "Берлибаський бануш"

14 травня у селі Костилівка відбувся фестиваль "Берлибаський бануш". Колектив Карпатського біосферного заповідника взяв активну участь у підготовці цього колоритного гуцульського свята. Цьогорічний фестиваль був ювілейним – Десятим, – тож, був особливим. З першого року започаткування адміністрація і колектив природоохоронної установи надає сільській громаді всебічної допомоги і підтримки в організації і проведенні етнофесту.

Цього року чималих зусиль докладено до облаштування і поточного ремонту туристичного маршруту на скелю Довбуша. Тут активну участь взяли працівники Рахів-Берлибаського природоохоронного науково-дослідного відділення (начальник - Юркуц П.О.) Здійснено ремонт стежки, влаштування поручнів, поновлення дороговказів та інформаційних табличок. Кілька тижнів напередодні фестивалю колектив цього відділення працював над очищенням скелі, яка виступає справжнім символом села, однак роботи тут здійснювати геть непросто!

Дровами фестиваль забезпечили працівники Трибушанського ПНДВ (начальник – Шемота В.М.).

Ремонтно-будівельна дільниця працювала над ремонтом сцени і даху над нею. Група працівників також надала допомогу у підготовці фестивальної площі до прийому гостей і взяла участь у суботнику, який проводився в одну із субот, що передувала проведенню фестивалю.

Працівники відділів рекреації та екоосвіти влаштували виставку на фестивалі. Адміністрація і директор установи Рибак М.П. вміло координували усі роботи і справи. А профспілка, звичайно, подбала про гостинний стіл і запашний бануш – символ і обов’язкову страву гастрономічного фестивалю.

Разом ми сила! Разом нам всі роботи вдаються, а гостина смакує!