Відбувся навчальний семінар

В рамках програми підвищення кваліфікації працівників 22 лютого на центральній садибі Карпатського біосферного заповідника детально розглядалися принципи організації науково-дослідної та екооосвітньої роботи, методи проведення санітарних заходів.

У навчальному семінарі взяли участь керівники середньої ланки – начальники одинадцяти природоохоронних науково-дослідних відділень заповідника, завідувачі наукових лабораторій та їх персонал, працівники відділів пропаганди та екоосвіти, науково-дослідної роботи та сталого розвитку. Підґрунтям для навчання стало затвердження Мінекології нової редакції Положення про екологічну освітньо-виховну роботу установ природно-заповідного фонду та Положення про наукову та науково-технічну діяльність природних і біосферних заповідників та національних природних парків. Дослідницька та просвітницька робота заповідника розглядалася під призмою українського законодавства та міжнародних нормативних документів, що регламентують діяльність установи як біосферного резервату світової мережі МАБ ЮНЕСКО.

Друга частина семінару була присвячена методичним рекомендаціям щодо проведення санітарно-оздоровчих заходів в межах зон антропогенних ландшафтів та буферної.