МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОДИ ВІДЗНАЧИЛИ ЕКОЛОГІЧНИМ ТЕАТРАЛІЗОВАНИМ ЗАХОДОМ

22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Резолюцію про святкування Міжнародного дня води прийнято на 47 сесії Генеральної асамблеї ООН у листопаді 1992 році. Метою цього дня є проведення заходів, присвяченій цій даті, а також привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Вода – найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі.

На відзначення міжнародного дня води, працівники еколого-освітнього центру «Центр Європи» Карпатського біосферного заповідника. Організували екологічний театралізований захід «Поважаємо природу, усім розкажемо про воду» для дошкільнят ДНЗ №1. В ролі акторів виступали школярі Рахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, учні 3-Б класу. Вони пройшли спецкурс підготовки під керівництвом педагога А.В. Маріонда та завідувача еколого-освітнього центру. Школярі справилися з своїми завданнями на вищому рівні. Під час виступу діткам розповідали значення води для всього живого на землі, а також представили кругообіг води в природі. За допомогою ілюстрації із зображенням забрудненої водойми дошкільнята мали можливість відібрати об’єкти, які забруднюють озеро. Дидактичним методом пояснити діткам, чому забруднюється вода. По закінченню виступу дошкільнятам співали пісеньку про дощик, а також переглянули мультфільм «Капітошка».

Театралізований захід допоміг діткам розширити знання про одну з основних складових природи – воду та виховання бережливого ставлення до води, природи взагалі.

Марина Бироваш
завідувач еколого-освітнього центру
«Центр Європи»