Відбулася тематична промо-екскурсія «Невідомі принади Долини нарцисів»

Нарцис вузьколистий, завдяки пишному цвітінню якого Долина нарцисів і стала знаменитою на всю Україну, – не єдиний унікальний ботанічний об’єкт цієї місцини. В заповідному масиві нараховується близько 500 видів рослин, 18 з яких занесені до Червоної книги. Серед них, зокрема, білоцвіт весняний та шафран Гейфеля, які у березні ніжним весняним килимом вкривають Долину нарцисів. Як і в більшості ранньовесняних видів, період цвітіння білоцвіту є вельми коротким. Однак, цвітіння ранньовесняних представляє Долину нарцисів в зовсім іншому, геть незнайомому образі.

12 березня Долина нарцисів гостинно зустрічала гостей, розповідаючи їм про ранньовесняну флору, її видове різноманіття і загрози для збереження. Персонал природоохоронного науково-дослідного відділення «Долина нарцисів» Карпатського біосферного заповідника підготував цікаву мандрівку стежками масиву. Учні 5-го та 7-го класів навчально-виховного конкурсу №1 м. Хуст відкривали для себе «нову», невідому «Долину нарцисів». Милувалися ніжним цвітінням ранньовесняних квітів і туристи із Закарпаття, Києва та Запоріжжя.

Майже всі ранньовесняні види потребують охорони, тож тематична екскурсія стала частиною масштабної акції «Первоцвіт», яка щороку організовується Карпатським біосферними заповідником в зоні його діяльності.