Відбулося засідання Науково-технічної ради

Чергове засідання науково-технічної ради Карпатського біосферного заповідника відбулося 18 жовтня 2016 р. У роботі ради брали участь 14 членів НТР, серед яких: завідувач відділу охорони природних екосистем Інституту екології Карпат НАНУ, к.б.н. Олександр Кагало; директор ДП «Рахівське лісове дослідне господарство», к.с-г.н. Володимир Приступа; заступник директора з науково-дослідної роботи Карпатського національного природного парку, к.б.н. Олександр Киселюк та інші. Головував на засіданні директор заповідника Микола Рибак.

На порядок денний виносилося 10 питань. Завідувач лабораторії екологічного моніторингу Петро Папарига представив звіт про виконання планів науково-дослідних робіт підрозділу, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення Роман Ковбаснюк – питання затвердження результатів конкурсного відбору на заміщення вакантної посади провідного інженера зоологічної лабораторії та запиту ТОВ «Оаза» щодо погодження виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку буде поширюватися право сервітуту. Про запит ДП «Ясінянське ЛМГ» щодо погодження вирубки траси під автодорогу в Свидовецькому лісництві (територія Карпатського біосферного заповідника без вилучення в землекористувача) доповів заступник директора з наукової роботи Федір Гамор.

Також було погоджено рішення семи засідань бюро науково-технічної ради, схвалено відгук-характеристику на голову науково-технічної ради, директора Карпатського біосферного заповідника Миколу Рибака та подання його кандидатури на присвоєння премії ім. Мішеля Батісса за досягнення в управлінні біосферними резерватами. Заступник начальника відділу науково-дослідної роботи та сталого розвитку Василь Покиньчереда презентував підсумки польової місії експерта Міжнародного союзу охорони природи (МСОП, IUCN) в Україну в рамках номінаційного процесу щодо розширення території об’єкта всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини».

Заключними у порядку денному стали питання створення рекреаційного пункту в урочищі Кузій та проведення ремонту дороги на полонину Рогнеска з розширенням поворотів та вирубки небезпечних дерев в Богдан-Петроському ПНДВ.

Після обговорення по кожному із розглянутих питань було прийнято відповідні рішення.

Юрій Беркела,
в. о. вченого секретаря Науково-технічної ради
Карпатського біосферного заповідника