Рахів приєднався до «Години Землі 2016»

19 березня на центральні площі міста зібралися рахів'яни, щоб продемонструвати свою солідарність зі світом – взяти участь у «Годині Землі». О 20.30 за місцевим часом в різних куточках Земної кулі люди, яким небайдужа доля планети і наслідки глобальних кліматичних змін, відключили світло на одну годину. Саме зміни клімату є основним акцентом уваги світової громадськості при організації «затемнення» планети. Енергозбереження впродовж такого короткого проміжку часу не виступає основним чинником. Голова мета – усвідомити масштабні наслідки серйозних кліматичних перетворень в масштабах планети. Світовим організатором акції виступає Фонд охорони дикої природи (WWF). Українське представництво Фонду відзначило Рахів серед учасників «Години Землі 2016» і надали промо-матеріали: плакати, стікери.

Організаторами локального відзначення Всесвітньої екологічної акції виступили Карпатський біосферний заповідник і Рахівська міська рада. Учасників і глядачів привітали керівники установ – міський голова Медвідь В.В. та заступник директора заповідник, професор Гамор Ф.Д. Цьогорічна «Години Землі» в Рахові мала низку особливостей. Зокрема, на звернення організаторів Рахівські електромережі відключили світло на центральній площі і частині вулиці Миру. Міська рада виділила і виготовила білл-борд, який повідомляв рахів’ян про місце і час проведення акції. Вперше до акції долучилися місцеві підприємці – ресторан «Європа» і кафе-бар «Веранда». Власники закладу радо погодились вимкнути світло на одну годину. Натомість на столах запалили свічки, які створили романтичну атмосферу.

Вихованці Рахівського районного будинку дитячої та юнацької творчості підготували неймовірно гарний весняний концерт. Районний будинок культури допоміг забезпечити аудіо супровід. Організатори для юних акторів і глядачів приготували світлодіодні повітряні кульки, неонові браслети. Наприкінці всі дружньо запалили викладений зі свічок символ акції «60+» і запустили у повітря китайський ліхтарик. Результатом всіх цих спільних зусиль стало спільне цікаве екологічне дозвілля у суботній вечір. І звернення уваги рахів'ян на глобальні кліматичні зміни. Тим більше, що наслідки цих змін кожен відчув вже неодноразово. Повені, паводки і зсуви відбуваються з небажаною регулярністю в останні 10-20 років.

«Година Землі 2016» у Рахові в цілому пройшла цікаво і успішно. Тому, що зусиль доклали багато людей. Тому, що разом ми – сила!