У День відкритих дверей візит-центри
Карпатського біосферного заповідника відвідали майже триста гостей

Музей екології гір (м. Рахів), еколого-освітні центри «Центр Європи» (с. Ділове) та «Музей нарцису» (м. Хуст, ПНДВ «Долина нарцисів») у Всесвітній день захисту навколишнього природного середовища (5 червня) гостинно відчинили двері для всіх охочих.

Цього дня у Музеї екології гір екскурсії проводили школярі ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Рахова. Впродовж травня для них були організовані «Курси юного екскурсовода». Працівники Музею та шкільні педагоги (Ковзел С.С. і Лавтербах А.В.) провели серію додаткових занять, спрямованих на детальне вивчення тем, що висвітлені в експозиційних залах. Одинадцять учнів 8-х класів самостійно проводили екскурсії та приймали відвідувачів з різних куточків України – Тернопільщини, Київщини, Виноградівщини (Закарпаття).

"Музей нарцису" (м. Хуст, ПНДВ "Долина нарцисів") відвідала група школярів 6-8 класів з с. Пушкіно Виноградівського району і туристи з навколишніх санаторних закладів.

Еколого-освітній центр «Центр Європи» прийняв у День відкритих дверей найбільшу кількість відвідувачів – близько 150 осіб з Києва, Чернігова, Тернополя, інших міст та регіонів України. Географічний центр Європи у чергове підтвердив своє міжнародне значення – завітали також гості з Чехії, Молдови і Польщі.

Загалом з візит-центрами Карпатського біосферного заповідника у Всесвітній день захисту навколишнього природного середовища ознайомилися близько трьох сотень осіб.