Карпатський біосферний заповідник взяв участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України»

26 квітня 2016 року в Українському центрі Міжнародних виставок, конференцій і форумів (м. Київ) розпочав роботу Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України», який проходить за сприяння Міністерства екології та природних ресурсів України.

У Форумі беруть участь  представники  Національної академії аграрних наук України, Державної  екологічної  академії  післядипломної освіти та управління, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів України, установ природо-заповідного фонду Мінприроди,  профільних закладів науки і освіти, громадських організацій, фахівці та науковці заінтересованих організацій та установ.

З вітальним словом від Міністерства екології та природних ресурсів України до учасників Форуму виступила заступник Міністра екології та природних ресурсів з питань Європейської інтеграції – Ганна Вронська.

Карпатський біосферний заповідник взяв участь у роботі форуму у складі групи установ природно-заповідного фонду України. 26 квітня, відразу після урочистого відкриття форуму, начальник відділу екологічної освітньо-виховної роботи презентувала природні цінності установи, її роботу, досягнення та міжнародне визнання. Додатковою родзинкою презентації стало представлення традиційних для Закарпаття продуктів. Зокрема, етнокультурну самобутність Закарпатської Гуцульщини допоміг проілюструвати справжній овечий сир і гриби, а Закарпатську низовину, яка славиться як край садів та виноградників і в межах якої розташована унікальна Долина нарцисів, – вино кіреських виноробів. Етнічний одяг доповідача додав презентації завершеності і підкреслив етнічну самобутність регіону, в якому знаходиться Карпатський біосферний заповідник.

Серед напрацювань установи у сфері екологічної освітньо-виховної роботи була представлена екологічна гра «Подорожуй Карпатами!», розроблена та видана працівниками КБЗ. Гра викликала у відвідувачів форуму, екопросвітників інших установ природно-заповідного фонду (ПЗФ) непідробну цікавість. Також була представлена різноманітна друкована продукція установи – буклети, листівки, газета «Вісник Карпатського біосферного заповідника» та ін.

Загалом на «Довкіллі для України2016» представлені понад 20 установ ПЗФ. Під час форуму працівники активно обмінюються досвідом, діляться ідеями щодо організації і проведення заходів, наводять мости для подальшої співпраці. Сприяв цьому і круглий стіл на тему: «Співпраця установ природно-заповідного фонду та засобів масової інформації. Природоохоронна пропаганда-сучасний стан, проблеми та перспективи», організаторами якого виступили Департамент заповідної справи Мінприроди України, Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління ВГО "Національний екологічний центр України".

Міжнародний екологічний форум продовжує свою роботу, закриття відбудеться 28-го квітня.