У заповіднику відбувся волонтерський табір

 

8-12 травня 2015 р. в Угольському ПНД відділенні Карпатського біосферного заповідника відбувся волонтерський табір за участю працівників лабораторії лісознавства КБЗ і громадських активістів з Національного екологічного центру України та ДОП «Зелене майбутнє».

Екологічно свідома молодь допомогла працівникам лабораторії лісознавства у проведенні обліків деревостану, мертвої деревини та геоботанічних описів на пробних площах у прируслових і приполонинних бучинах.

Крім того, активісти взяли участь у картуванні місцезростань червонокнижного виду – білоцві́́ту весня́ного (Leucojum vernum L.) в ур. Припір та зробили маршрутні обліки рідкісного земноводного - салама́ндри вогня́ної, або плями́стої (Salamandra salamandra L.).

Головним підсумком табору стало розуміння того, що громадські активісти та працівники установ природно-заповідного фонду роблять спільну справу – зберігають природні цінності для нащадків і тому, повинні допомагати один одному і спільно діяти задля подолання викликів, які існують для природи у такий непростий історичний період.

Мирослав Кабаль, завідувач лабораторії лісознавства КБЗ
 

Фото Руслана Глеба і Дарії Ширяєвої