Теренова гра-квест відбулася на відзначення Міжнародного дня Землі та Великодня

Змагання шкільних та гурткових команд (РБДЮТ) відбулося 23 квітня у міському парку культури і відпочинку «Буркут» у формі теренової гри-квеста. Захід був присвячений Міжнародному дню Землі (22 квітня), а також мав за мету вивчення та збереження великодніх традицій українського народу. П’ять команд юних ерудитів демонстрували свої знання у чотирьох тематичних напрямках: «Наш дім Європа», «Карпати самі-самі!» (рекорди Карпат), «Природа Карпат в легендах та загадках» та «Традиції Великого дня». За кожною темою учні отримували завдання на опорних пунктах, прихованих у різних місцях парку. Командам довелося демонструвати знання з географії, біології, літератури та образотворчого мистецтва. За результатами виконання завдань журі визначило переможців. Результат гри визначив останній, творчий конкурс капітанів «Прочитай писанку», де діти розпізнавали символи українського народного писанкарства.

Цьогорічним переможцем стала команда «Зелені вітрила» Рахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1. Команди отримали призи, підбірки природоохоронної літератури, грамоти і подяки. Головними призами стали сертифікати на 5-разове безкоштовне відвідування інформаційних центрів заповідника – Музею екології гір, «Центру Європи» та «Карпатська форель» у комплексі із дослідним форелевим господарством.

Захід був організований Карпатським біосферним заповідником та управлінням молоді та спорту Рахівської райдержадміністрації.

Вікторія Бундзяк, начальник відділу пропаганди та екоосвіти Карпатського біосферного заповідника