Визначено переможців ековікторини!

Завершився другий тур екологічної вікторини «45 років на сторожі природи Карпат», яку проводили Карпатський біосферний заповідник спільно з управлінням освіти, молоді та спорту Рахівської районної державної адміністрації та редакцією газети «Зоря Рахівщини».

Серед учасників ековікторини були учні зі шкіл Рахова, Богдана, Ясіня, Чорної Тиси, Ділового, Луга, Косівська Поляна, Кобилецька Поляна та Великого Бичкова. В першому турі школярі проявили значно більшу активність – на конкурс поступило близько 100 робіт, і лише 19 учасників продовжили змагання в другому турі. Можливо, це пов’язано з тим, що завдання творчого характеру виявилося складним, і не всі учасники справилися з написанням твору-роздуму.

Організатори підбили підсумки двох турів. Оцінювання твору відбувалось за 12-ти бальною системою, а деякі учасники отримали додатковий бал за грамотність. У цілому школярі продемонстрували високий рівень екологічних знань, грамотно та лаконічно висвітлили свої думки по заданій темі твору – «Кому потрібен заповідник?». Конкурсанти продемонстрували, що тема охорони природи є для них актуальною, злободенною. До того ж, вони добре володіють предметом, мають уявлення про проблеми природо охорони глобального масштабу, але найбільше їх хвилює охорона природи рідного краю. Вони вболівають за чистоту рік і потоків, збереження лісових насаджень, унікальної флори та фауністичного розмаїття. Учні розуміють важливу роль природоохоронних установ, насамперед заповідників, у збереженні унікальних природних комплексів краю. «Ми кажемо: «Так – красі!», «Так – гуцульській природі!», «Так – заповіднику!»» – підсумувала одна з учасниць вікторини-конкурсу.

Переможцями ековікторини стали: перше місце – Головчук Юрій (Лужанська ЗОШ I-III ст.), друге місце – Ткач Микола (Діловецька ЗОШ I-III ст. ), а третє місце розділили дві учасниці – Родінцева Олександра (Рахівська ЗОШ I-III ст. №3) та Ігнатюк Роксана (Косівсько-Полянська ЗОШ I-III ст. №1). Відповідно до визначених місць на переможців очікують грамоти та призи, а на всіх інших учасників – подяки та добірки природоохоронної літератури Карпатського біосферного заповідника.

Організатори вдячні всім учасникам за активну участь у ековікторині, а педколективам ЗОШ – за співпрацю!