НА «ДЕНЬ ПТАХІВ» У КАРПАТСЬКИЙ БІОСФЕРНИЙ ЗАПОВІДНИК ЗАВІТАЛИ ПОНАД 200 УЧНІВ

4 червня на базі Карпатського біосферного заповідника (м. Рахів, Закарпатська область) було проведено «День птахів». Це другий тематичний захід у програмі спільних занять, що проводяться освітянами та природоохоронцями Рахівщини на відзначення Всесвітнього дня довкілля (5 червня).

У програмі Дня птахів була цікава ілюстрована розповідь наукового працівника зоологічної лабораторії Б. Й. Годованця. За допомогою медіа-презентації науковець розповів школярам про авіфауну Українських Карпат, а також цікаві факти з життя пернатих: різноманіття забарвлення і способу життя, розмноження і гніздування, і навіть… розмаїття хвостів! Цікава лекція викликала у малечі безліч запитань, які вони наперебій поспішали задавати орнітологу.

Практична частина заняття включала екскурсію у природу та огляд гнізд птахів на території дендропарку та адміністративних будівель заповідника.

Учасниками заходу стали школярі трьох загальноосвітніх закладів м. Рахова, Лазещинської сільської школи та вихованці оздоровчого табору в с. Білин. Через такий великий наплив допитливої юні орнітологу довелося тричі поспіль провести заняття!