Відзначали  День води разом із школярами

У рамках відзначення Всесвітнього дня води (22 березня) та Року водного співробітництва Карпатський біосферний заповідник спільно із Рахівською загальноосвітньою школою № 3 підготували театралізовану екологічну сценку «Вода – джерело життя!». Агітбригада «Річенька» продемонструвала своїм товаришам глибокі знання щодо  проблем охорони водних ресурсів краю, іхтіофауну гірських водотоків, показали яку роль відіграє чиста, прозора, джерельна вода у житті людини. Усі учасники агітбригади «Річенька» продумали свої сценічні образи, підготували костюми, екоплакати. Пісні, вірші, інсценування сплелися у цікаву та органічну ековиставу. Провівши виступ у стінах рідної школи, агітбригада вирішила понести знання щодо екологічних проблем річок до інших навчальних закладів міста. Учні ЗОШ № 1, № 2 та № 4 з цікавістю спостерігали за розвитком подій на сцені, а наприкінці – висловлювали подяку. По завершенню вистави працівники заповідника з учасниками заходів та глядачами проводили екологічну гру «Перейди річку», задавали загадки тощо.

Карпатський біосферний заповідник висловлює подяку учням 7-А класу, класному керівнику Зелінській Ользі Василівні та завучу Пекарюк Олесі Олексіївні загальноосвітньої школи № 3 за хорошу підготовку заходу. Учасники агітбригади та педагогічний колектив ЗОШ № 3 були відзначені Подяками.

До Всесвітнього дня води Карпатський біосферний заповідник спільно з відділом освіти Рахівської районної державної адміністрації також провів конкурс дитячого малюнку «Вода – джерело життя!», на який поступило близько 200 гарних, креативних дитячих робіт. Журі було непросто визначити переможців. Усі вони отримали призи, грамоти, подяки за активну участь у конкурсі. А з 15 квітня протягом місяця дитячі роботи сформують виставку в еколого-освітньому центрі «Центр Європи», де всі відвідувачі цього символічного місця зможуть переконатися, що Рахівщина – край юних талантів і творчих дітей!

  

 

     

 

     

Іванна Колачук,

провідний фахівець з екологічної освіти

Карпатського біосферного заповідник