Екологічна вікторина «45 років на сторожі природи Карпат»

 

2013 рік є особливим для Карпатського біосферного заповідника, адже знаменується відразу двома ювілейними датами. 12 листопада 1968 р. Рада Міністрів УРСР прийняла постанову про створення Карпатського заповідника. Через 25 років, у 1993 р., установа отримала високе визнання міжнародної природоохоронної спільноти – увійшла до світової мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО та отримала статус біосферного заповідника на державному рівні. Для відзначення 45-ої річниці з дня заснування та 20-ого ювілею «біосферності»  установа проводить низку різноманітних заходів. Серед них екологічна вікторина «45 років на сторожі природи Карпат» для учнівської молоді. До участі в ній запрошуються учні 7-9-х класів загальноосвітніх шкіл, гуртківці.

Даний захід спрямований на поглиблення знань учнівської молоді про природу рідного краю, підвищення їхньої обізнаності про діяльність Карпатського біосферного заповідника та формування екологічної культури і глибокого розуміння природоохоронних ідей.

Ековікторина проводитиметься в 2 тури. Перший тур вміщуватиме запитання за двома тематичними напрямками: «Карпатський біосферний заповідник: історія та сьогодення», а також «Флора та фауна Карпатського біосферного заповідника».

Завдання першого туру будуть містити 23 тестових та 3 описові запитання. Інформація щодо результатів першого туру буде розміщена на сторінках районної газети «Зоря Рахівщини» не пізніше 1 грудня. Другий тур носитиме творчий характер.       

Відповіді на запитання ековікторини учасники можуть надіслати журі на адресу заповідника з поміткою: Екологічна вікторина «45 років на сторожі природи Карпат» або передати особисто членам журі.

Журі ековікторини розглядатиме кожен допис, визначатиме кращі матеріали робіт. Підсумки підбиваються поетапно. По завершенні другого туру визначаються переможці, які отримають призи. При цьому  враховуватиметься обов’язкова участь в двох турах. Про результати організатори повідомлять на сторінках районної газети «Зоря Рахівщини» до початку наступного туру.

Детальніша інформація щодо участі в ековікторині розміщена на сайті Карпатського біосферного заповідника.

Успіхів Вам у пошуках цікавих та корисних знань!

 

 

Марина Бироваш,

екскурсовод еколого-освітнього

центру «Центр Європи»

 

 Положення про екологічну вікторину «45 років на сторожі природи Карпат»