Екологічне свято для дошкільнят

    15 лютого, в день зустрічі зими з весною, у дитячому садочку №3 м. Рахів, для дітей середньої та старшої груп, працівниками Музею екології гір та історії природокористування в Українських Карпатах Карпатського біосферного заповідника було проведено екологічне свято «Вода – джерело життя». Загалом цього року заповідник організовує чимало заходів для дітей різних вікових категорій в рамках відзначення Міжнародного Року водного співробітництва та Року дитячої творчості Україні.
    Метою проведення даної акції було привернення уваги дітей до проблем води на планеті. Маленьким жителям нашого краю у легкій та доступній формі було пояснено, для чого потрібна вода, яку роль вона відіграє в житті рослин, тварин та людей, а також до яких негативних наслідків може привести забруднення та байдуже ставлення до водних ресурсів.
    Недаремно кажуть, що виховувати дитину потрібно з дня її народження. Бережливе ставлення до всього живого на Землі потрібно закладати ще з раннього дитинства. Цікавою задумкою організаторів було те, що проводили цей урок нещодавні випускники цього садочку, а зараз - першокласники, учні ЗОШ №2 м. Рахів.
    Впродовж багатьох років педагоги та школярі ЗОШ №2 тісно співпрацюють із Карпатським біосферним заповідником у організації найрізноманітніших екологічних акцій. Активну участь у підготовці та проведенні цього уроку взяли наші друзі та постійні партнери вчителі цієї школи, зокрема вчителька перших класів Смірнова Г.Д., вихованці якої і проводили урок. Учні наглядно демонстрували значення води для всіх мешканців Землі. Діти співали пісні про воду, згадували прислів’я, розігрували сценки, читали вірші, загадували загадки, а також підготували танок із парасольками «Під дощем».
    Маленькі спостерігачі брали активну участь у проведенні уроку і відповідали на запитання: для чого потрібна вода, яку воду можна пити, чому забруднена вода шкідлива для живих організмів та інше.
    У кінці уроку екологи-першокласники були нагороджені грамотами та призами за активну участь у організації цього яскравого свята. Не залишились без подарунків і маленькі слухачі: всі отримали листівки, календарики, масу корисної інформації та позитивних вражень. Щиро дякуємо за теплий прийом, який влаштували працівники дитячого садочку №3.
    Працівники Карпатського біосферного заповідника сподіваються, що такі заходи залишать слід у серцях дітей і в майбутньому із них виростуть
справжні захисники природи, дбайливі господарі, патріоти та охоронці рідного краю і сердечні ЛЮДИ!!!


Екскурсовод
Музею екології гір Кальба Н.П.