Відзначали Всесвітній день захисту навколишнього природного середовища разом із школярами!

 

5 червня – Всесвітній день захисту навколишнього природного середовища. Цей день надзвичайно важливий, адже середовище в якому ми живемо вимагає до себе дбайливого ставлення та заощадливого використання його природних багатств. Саме цього дня Музей екології гір, еколого-освітні та інформаційно-туристичні центри Карпатського біосферного заповідника відкрили свої двері для школярів Рахівського району.

Завідувач та екскурсовод Музею екології гір спільно із завучем з виховної роботи Рахівської загальноосвітньої школи №2 підготували юних екологів для проведення екскурсії. У цей день відвідувачам екскурсію проводили учні 9-10 класів. До Музею завітало понад 150 школярів. Всіх юних екскурсоводів було відзначено Подяками та підбіркою літератури Карпатського біосферного заповідника.

В рамках відзначення Всесвітнього дня захисту навколишнього природного середовища (5 червня) та організації екскурсійної програми шкільних практик проведено низку еколого-освітніх заходів: День води, День птахів, День ентомолога, День сейсмолога, День флори, День лісу, які проходять (щодня) із 28 травня по 6 червня. Всі тематичні заняття відбувалися на центральній садибі заповідника. Наукові співробітники ботанічної, зоологічної, фенологічної та лісознавчої  лабораторій підготували для учнів цікаві розповіді, екскурсії у природу, демонстрації колекцій та живих об’єктів, ознайомлення із роботою лабораторій. Метою заходів було підвищення рівня екологічних знань учнів середньої ланки загальноосвітніх шкіл (5-8 класів), поглиблення вивчення природи рідного краю.

 

Іванна Колачук,

провідний фахівець відділу пропаганди та екоосвіти

Карпатського біосферного заповідника