Відбулося перше засідання оновленого складу координаційної ради Карпатського біосферного заповідника

 

30 квітня у залі засідань Рахівської районної державної адміністрації, з метою вирішення актуальних питань функціонування біосферного заповідника та розвитку територіальних громад прилеглих населених пунктів, відбулося перше засідання оновленого складу координаційної ради Карпатського біосферного заповідника.

Координаційна рада – це дорадчий орган, який створюється при всіх біосферних резерватах, що входять до всесвітньої мережі ЮНЕСКО. Саме у такій формі забезпечується участь територіальних громад у житті природоохоронних установ, але головне, що правильно організована діяльність дорадчого органу дозволяє здійснити спільні впевнені кроки на шляху до сталого розвитку Карпатського регіону.
Порядок денний першого засідання передбачав розгляд правових засад функціонування Карпатського біосферного заповідника та використання природних ресурсів на його території (доповідав в. о. директора Рибак М.П.). Також сплановано роботу координаційної ради на поточний рік. До речі, її члени вирішили збиратися не менше 4-х разів на рік.

Вже на першому засіданні дорадчий орган зумів створити робочу атмосферу, розв’язати проблемні питання і прийняти низку важливих рішень, які сприятимуть соціально-економічному розвитку гірської Рахівщини. Свідченням конструктивності зібрання можна вважати підписання адміністрацією природоохоронної установи, районною владою та органами місцевого самоврядування Меморандуму із питань співпраці в збереженні і сталому використанні природних комплексів Карпатського біосферного заповідника як частини українсько-словацько-німецького об’єкта “Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини”. Такий крок у повній мірі відповідає виконанню Доручення Президента України № 1-1/749 щодо збереження унікальних природних комплексів, забезпечення сталого розвитку української частини українсько-словацько-німецького природного об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.