Проведено семінар з педагогами Рахівщини

4 квітня на центральній садибі Карпатського біосферного заповідника (м. Рахів, Закарпаття) з вчителями географії Рахівського району проведено семінар «Співпраця природоохоронної установи і закладів освіти – шлях до формування екологічної свідомості учнівської молоді».

Діяльність еколого-освітніх та інформаційно-туристичних центрів установи, проведення тематичних екоосвітніх заходів в період літніх оздоровчих таборів, – питання, що обговорювались під час робочої зустрічі. У ході роботи зібрання виникла ідея проведення низки тематичних семінарів, які б дозволили педагогам глибше ознайомитися із використанням ГІС-технологій на території заповідника, дослідженням антропогенного навантаження на екосистеми внаслідок туристичної діяльності тощо.

 

На  сейсмостанції «Рахів», що працює в заповіднику від Інституту геофізики ім. Субботіна  НАН України (відділ сейсмічності Карпатського регіону) вчителі ознайомились із роботою сейсмоприладів, системою збору даних і використання їх у міжнародній системі збору даних Centre Sismologique Euro-Mediterranean.