Екодемонстрація на захист первоцвітів

 

Березень – час, коли в Карпатських лісах з’являються перші весняні квіти: підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфеля, проліска дволиста та інші, занесені до Червоної книги України.

Карпатський біосферний заповідник провів природоохоронну акцію «Збережемо первоцвіти!», яка включала низку освітніх та пропагандистських заходів. Кульмінацією акції стала  екологічна демонстрація, що пройшла у центрі міста Рахова (Закарпаття). З транспарантами та плакатами, вдягнуті у спеціально підготовлені костюми підсніжників, учні місцевої школи  закликали рахівян не зривати та не купувати весняні квіти.  Основної мети акції – привернення уваги громадськості до проблем охорони ранньоквітучих рослин – було досягнуто завдяки активній роз’яснювальній роботі серед місцевого населення та вуличних торговців. 

Найбільший акцент було зроблено на  тому, що відповідальність за знищення провісників весни лягає не лише на торговців, але й на покупців. Для підвищення ефективності цієї роботи працівники заповідника допомогли школярам підготувати флаєри, які поширювались під час еко-демонстрації.

Також на місцевому телебаченні відбулася демонстрація агітаційних матеріалів на захист первоцвітів, а в місцевих школах пройшли еко-уроки.