В географічному центрі Європи встановлено Арку європейської дружби 

Днями на базі еколого-освітнього центру «Центр Європи» Карпатського біосферного заповідника відбулося урочисте закриття виставки «Угорщина в географічному центрі Європи», яка тривала з 10-го вересня. Нагадаємо, що вона проводилася на відзначення щорічної пан-європейської акції «Дні європейської спадщини». Організаторами виступили Карпатський біосферний заповідник, Фонд розвитку сільської культури Угорщини (Будапешт) та Рахівський районний українсько-угорський центр культури, освіти та інформації (Рахів). Під час проведення виставки «Угорщина в географічному центрі Європи» відбулося чимало різних заходів – майстер-класи з народних ремесел, виставки художніх виробів та сільськогосподарської продукції, експозиційна виставка «Угорщина в поштових листівках», конкурс малюнків «Угорщина очима дітей» та Міжнародний табір різьбярів.

Визначним результатом виставки угорської культури стало виготовлення символічної Арки Європейської дружби. Протягом 2-х тижнів, в рамках Міжнародного табору різьбярів, майстри з Угорщини, України, Молдови, Сербії, Хорватії, Словенії та Словаччини на потужних дубових колодах нанесли символи європейських країн. Дубові колони і зображені на них знаки всіх європейських країн обвиває плющ – символ дружби і співробітництва. Дуб – це сила, довголіття і вірність. Вибір матеріалів і символів підкреслює, що саме на таких засадах і повинна розвиватися дружба і співробітництво європейської спільноти заради збереження найціннішого спадку народів континенту – природи і культури.

Під час прощання з виставкою «Угорщина в географічному центрі Європи» Арку європейської дружби було урочисто відкрито. Відтепер вона стане ще однією візитівкою багатонаціонального Закарпаття та додатковою туристичною атракцією.